Även denna säsongen plockar vi fram de finaste kopparna och tekannor på söndagar och serverar goda smörgåsar, nybakta scones och operahusets egna sagolika bakverk.
För dig som vill fira lite extra så erbjuder vi en meny med en Piccolo Champagne. Önskas veganskt eller glutenfritt kontakta oss på mejl. Afternoon tea serveras i Operagrillen på söndagar kl 14.30 i samband med föreställning.
Meny
September, oktober, november
- Minibagel med skinka och skånsk senap
- Rökt lax och färskostterrin på mörkt bröd
- Tomat-, basilika-, mozzarella- och parmesankanapé
Vegetariskt alternativ
- Grillade grönsaker och hummus på minibagels
- Grönsakssamosa
- Tomat-, basilika-, mozzarella- och parmesankanapé
Kakfat
- Körsbärs-flapjack bakewell
- “Drizzle cake” med citron
- Crème brûlée
- Nybakade scones, vispat smör, clotted cream, jordgubbssylt och Earl Grey Te i kanna
December, januari, februari
- Krämig kycklingröra på brioche
- Gravad lax med picklad gurka på filmjölksbröd
- Rödbetor med färskost och friterad fetaost
Vegetariskt alternativ
- Krämig äggröra på brioche
- Rökt tofu med picklad gurka på filmjölksbröd
- Rödbetor med färskost och friterad fetaost
Kakfat
- Victoria sponge cake
- Mini cheesecake
- Apelsin-jaffakex
- Nybakade scones, vispat smör, clotted cream, blåbärssylt och Earl Grey Te i kanna
Mars, april, maj, juni
- Kycklingleverpastej med lökmarmelad
- Mini Yorkshirepudding med Skagen och löjrom
- Aranciniboll med ärta och mynta
Vegetariskt alternativ
- Morotsterrin med apelsinmarmelad
- Mini Yorkshirepudding med bönor, tofu och tångkaviar
- Aranciniboll med ärta och mynta
Kakfat
- Mördegskaka med jordgubbar och vanilj-cream cheese
- Minimunk med sylt
- Ananaskaka upp-och-ner
- Nybakade scones, vispat smör, clotted cream, hallonsylt och Earl Grey Te i kanna